Kuusi vinkkiä helpompaan elämään … ja yksi päätös, joka sen mahdollistaa.30.1.2017

1. Järjestä asiat

Laskuni.fi keskittää laskujen vastaanoton yhteen paikkaan. Kyllä, vain ja ainoastaan yhteen, selkeään kansioon. Se, että asiat ovat simppeleitä, helpottaa ennen kaikkea sinua ja taloutesi hallintaa. Nyt eletään uutta aikakautta – paperilaskujen ei tarvitse eksyä enää paikasta toiseen, aiheuttaen sinulle lisäkuluja. Sinä päätät.

2. Palkitse onnistumisesi

… tai pikemminkin: anna meidän palkita sinut! Sinä saat meiltä bonusta jokaisesta laskusta, jonka vastaanotat. Toisinaan ei auta muu kuin kääntää asiat ylösalaisin - tylsistä jutuista pitää tehdä kivoja juttuja. Bonus kertyy automaattisesti Laskuni.fi-tilille, mistä voit siirtää sen pankkitilillesi ja käyttää sen juuri niihin asioihin, joihin sinä haluat sen käyttää.

3. Tee havaintoja elämästäsi

… ja anna meidän auttaa siinä. Tilastoinnin avulla pääset automaattisesti seuraamaan kulujesi kehittymistä kuukausi- ja vuositasolla.

4. Katso myös taaksepäin

Me haluamme viedä sinua ja kehitystä eteenpäin. Toisaalta, meille on myös tärkeää, että sinä saat katsella lempeästi taaksepäin. Palveluun tulevat laskusi tallentuvat automaattisesti arkistoon ja sinä pystyt helposti selaamaan vanhoja laskuja ja kulujesi muutoksia vuosien varrelta. Kuka sinä olit vuosi sitten? No, nyt voit mennä ja tietää!

5. Hanki itsellesi jotakin sellaista, mikä tekee sinut iloiseksi

Aito onni ei synny tarvoin. Toisaalta: harva sitä nyt pahastuukaan, jos saa rentouttavan viikonloppuloman. Me autamme sinua säästämään rahojasi niihin asioihin, jotka ovat sinulle tärkeitä. Palvelumme tarjoaa sinulle säännöllisesti useita edunarvoisia tarjouksia, kuten tuotteita ja palveluita, joita käyttäjänämme saat ostaa reilusti alle markkinahinnan.

6. Mene ja tee!

Onni ei löydy paikallensa jämähtämällä. Palvelumme tarjoaa asiakkaillemme tehtäviä, joiden tarkoituksena on palkita aktiivisia käyttäjiä lisäbonuksilla. Me haluamme tehdä arjestasi tapahtumarikkaampaa.

Sinun aikasi on arvokasta.

Ja me tiedämme sen.

Miksi maksaa maksamisesta?12.12.2016


Ostaminen maksaa. Asiaa tarkemmin tarkasteltuani huomaan, että ostaminen maksaa oikeastaan lähes aina enemmän kuin ostettu tuote tai palvelu.

Asiakkaan laskuttaminen on muutoskohdassa. Perinteiset paperilaskut siirtyvät järjestelmällisesti kohti erilaisia sähköisiä laskuja, ja mikäli mielii saada laskunsa vielä paperisena versiona, joutuu tästä lähes poikkeuksetta maksamaan lisähinnan. Siis maksaa maksamisesta.

Muuttuva maailma luo totuttuihin rutiineihin haasteitaan juuri tässä ajassa. Kuluttajan taloudenhallinta on moninaisten ongelmien äärellä juuri laskutustapojen taitekohdassa, jossa toiset yritykset toimittavat laskunsa sähköisesti, toiset paperiversiona. Monet yritykset valitsevat itse laskutustapansa ja asiakas joutuu toimimaan näiden päätösten mukaisesti.

Riski kasvaa laskujen ohjautuessa useisiin eri väyliin. Kun laskuja saa hakea monista eri laatikoista, muuttuu oman talouden ja laskutuksen seuraaminen vaikeammaksi. Seuraamisesta tulee työlästä. Myöhästyneistä ja unohtuneista laskuista rokotetaan muistutuslaskuilla, jotka nostavat lopullista summaa jälleen ylemmäs. Koko ajan pitäisi olla skarppina.

Talouden itsenäinen seuranta on haastavaa, toisinaan liki mahdotonta. Laskujen manuaalinen siirtäminen taulukoihin on kuin arpapeliä. Virheiden todennäköisyydet kasvavat, kun laskuja joutuu etsimään monista eri paikoista. Itsenäinen seuranta on tarkkaa ja aikaa vievää toimintaa, joka ei siitä huolimattakaan poista niitä ongelmia, joita laskujen maksamiseen nykyään liittyy.

Vastaus kaikkiin laskutuksen ongelmiin

Laskuni.fi-palvelussa on yritetty löytää vastaus kaikkiin laskutuksen ongelmiin. Se kasaa laskut puolestasi yhteen paikkaan, jolloin sinun ei tarvitse nähdä vaivaa taulukoita tehdessäsi. Se muistuttaa eräpäivistä ennen kuin niistä ehditään periä yhtään ylimääräistä.

Ja ennen kaikkea: se tukee kuluttajaa bonuksilla, joita kertyy jokaisesta maksetusta laskusta. Bonukset eivät ole virtuaalista pääomaa: ne siirretään halutessasi tilillesi oikeana rahana. Säästämisen lisäksi ansaitaan. Se on reilua.

Muuttuva aika tuo mukanaan myös paljon hyvää. Se tuo mukanaan sovelluksia ja ohjelmia, jotka elävät kellon ympäri – pitävät huolen asioiden muistamisesta ja järjestyksestä. Pitävät huolen asioista, joita ihminen ei arkensa ympärillä ehtisi itse tehdä.

Ne ovat tärkeitä valintoja. On tärkeää pitää huolta itsestään ja taloudestaan.

Ja ennen kaikkea: on tärkeää säästää omaa aikaansa niihin asioihin, jotka ovat oikeasti tärkeitä.

- Jaakko